Болидът Silver EF10

23-04-2018

Стефан Стоев, пилот към АСК “АРА Моторспорт“ и „ЕЛВИ“ ООД представиха новото попълнение към българските състезателни автомобили в България – болидът EF10

На 09 Април 2018г., Болидът  Silver EF10 на испанския производител „Silver Car“ беше представен от АСК „АРА Моторспорт“ на писта „Дракон“ край Калояново, с подкрепата на млечни продукти „Боженци“.

Пилот на новата машина е Стефан Стоев, който  през изминалата година успя да грабне третото място в генералното класиране на планинския шампионат и титлата в клас НС3.

Моделът е със задно предаване и се задвижва от специално конструиран еднолитров, 4-цилиндров двигател с турбо, Suzuki GSX-R, мощност до 450 конски сили,  с максималните 13 000 об/мин. Скоростната кутия е 6-степенна секвенционална, също на Suzuki, а предавките се сменят с пера на волана. Гумите са 13-цолови AVON, регламентирани за планински състезания.

На събитието, Стефан Стоев осъществи първите си километри зад волана на своя нов EF10, брандиран с добре познатото на феновете лого,  Вкусът на българската традиция – „Боженци“, основен спонсор на състезателя вече няколко години подред. Във връзка с това, г-н Илиан Дянков, един от собствениците на фирмата производител „ЕЛВИ“ ООД, бе удостоен с купа на признателност за принос към развитието на автомобилния спорт в България, от председателя на АСК “АРА Моторспорт“ Атанас Божилов.